dijous, 10 d’octubre del 2013

"Vídeo y Educación" d'en Joan Ferrés

A la classe de GTIC, hem pogut llegir el primer capítol del llibre "Vídeo y Educación" d'en Joan Ferrés.

Aquest llibre tracta de la importància del procés d'ensenyament i d'aprenetatge. També parla de les modalitats que podem trobar del vídeo i d'algunes característiques. Dóna alguns consells per la utilització del vídeo. També ensenya a realitzar correctament un programa didàctic i mostra pautes metodològiques a seguir en el moment de la realització del vídeo didàctic.

En aquesta lectura parla sobre els dos hemisferis que cada persona té en el cervell. L'hemisferi esquerra controla la part dreta del cos i controla algunes funcions com la lectura, l'escriptura, el càlcul, etc. És l'hemisferi racional i amb més sensibilitat visible. Per una altra banda, hi ha l'hemisferi dret, que controla la part esquerra del cos. Aquest, controla les funcions com el reconeixement dels rostres, la distinció i el record de les formes. És l'hemisferi amb més sensibilitat acústica. I és considera l'hemisferi sencundari. Després de 2400 anys, es torna a adquirir el predomini de l'hemisferi dret.

Personalment em va agradar molt  llegir aquest capítol del llibre, i tot i que només hagi llegit una petita part del llibre, considero que el tema és interessant i el recomano a tots aquells que no hagueu tingut la oportunitat de llegir-vos-el.

Gràcies i espero que us sigui del vostre interès!