dilluns, 4 de novembre del 2013

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.

Un dels llibres que ens hem llegit aquest semestre a l'assignatura de GTIC ha estat "Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents."

Aquest llibre tracta sobre blogs i edublogs, els quals fa aproximadament quatre anys, uns quants professors van començar a introduir-los en l’àmbit escolar. L’evolució d’aquest fenomen ha estat espectacular i cada vegada són més els serveis i recursos disponibles.

Partint de la seva contextualització (tal i com diu aquest llibre) en la web 2.0 el blog es descriu com a sistema de gestió de continguts amb una dimensió social i comunicativa molt important. El blog és, en primer lloc, un mitjà de comunicació que pot contribuir a enriquir les interaccions entre els alumnes i entre aquests i el professor per afavorir aprenentatges actius. A més, el blog permet establir comunicació amb persones i grups situats més enllà del centre educatiu.

També parla de la blogosfera que segons diu aquest llibre, és un terme amb el qual s'agrupa la totalitat de weblogs. La blogosfera és el marc en el qual s'escenifica el canvi més gran d'Internet i que ha passat a anomenar-se web 2.0.

Aquest dossier té com a finalitat considerar els seus usos i possibilitats educatives dels blogs. Per a aconseguir-ho és necessari descriure l’estructura i les opcions de la plataforma en la qual s’allotja el blog. Alhora, aquesta anàlisi es veu recolzada per una col·lecció d’experiències reals de professors i professores que l’han estat utilitzant i que expliquen els detalls de la seva aplicació didàctica. 

Per fomentar-ne l’ús i animar el lector a introduir-se en la “blogosfera educativa” es recullen recursos, manuals i enllaços d’interès que el guiaran en aquest apassionant viatge.




Personalment, considero que és molt bon llibre per aprendre nous conceptes de teconologia tot i que de vegades és fa molt feixuc ja que són molts conceptes i definicions alguns cops força complicats. Jo recomano aquest llibre a totes aquelles persones que els hi agrada la tecnologia, la informàtica en particular i que volen aprendre nous conceptes d'aquesta.

Espero que us sigui del vostre interès i que el disfruteu!