divendres, 8 de novembre del 2013

El decàleg de "Com parlar bé amb públic"

Avui hem entregat el treball de la lectura "Com parlar bé amb públic". La Rosa Soler ens ha dit que ens posessim en grups de tres per treballar. El nostre grup estava format per la Marina Illa, la Clàudia Llopart, la Sandra Pujol i jo, i ens ha dirtque posessim en un full els deu punts més rellevants que un orador hauria de tenir en compte per fer un discurs: 


  1. Frases curtes i sintàcticament simples
  2. Fer silenci i separar les frases per pauses. 
  3. Jugar amb les figures retòriques. 
  4. Fer canvis de to de veu (fer èmfasi, recalcar lo important, etc.). 
  5. Utilitzar connectors per parlar clar. 
  6. Utilitzar l'acudit, l'anècdota personal i l'humor per aproximar-se al públic. 
  7. Mirar al públic per interpretar el feedback. 
  8. Aprofitar l'efecte de repeticions de paraules o conceptes. 
  9. Controlar el nerviosisme
  10. Utilitzar el guió per tenir les idees principals i a partir d'aquí improvitzar (sempre amb el discurs preparat). 



Quan tots els grups ja havien escrit i debatit els deu punts més important, cada grup ha agafat un representant, en el nostre cas, la Marina Illa, i entre tota la classe hem estat debatint quins eren els punts més importants d'aquest llibre.



Personalment, m'ha agradat molt aquest llibre perque he après què has de fer i com t'has de comportar davant del públic quan vols fer un bon discurs. M'ha semblat molt interessant ja que és un llibre instructiu, és a dir, que et dona un gran coneixement de com parlar bé en públic amb conceptes concrets i actituds determinades. El recomano a tots aquells que no han tingut l'oportunitat de llegir-se'l ja que és un llibre interessant, dens en alguns moments, però força entenedor i pràctic per aconseguir l'objectiu de parlar bé davant un grup de persones.