dilluns, 4 de novembre del 2013

La conferència de la Llei Wert

Dimarts 29, a l'hora de Seminari, va haver-hi una conferència que tractaria sobre La Llei Wert dirigida pel Sr. Blai Gasol, un inspector jubilat del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Primer, va començar parlant de la llei Moyano del 1857, la qual fa referència a que tots els infants d'entre 6 i 9 anys tenen l'obligació d'assistir a l'escola.

Al 1980 va aparèixer la LOECE, és la unió de centre democràtic que estructura els centres docents i regula els deures de la comunitat educativa.

La LOGSE (1990) va ser una de les més importants: va haver la separació d'educació infantil(0-3, 3-6 anys), educació primària 6-12 anys), ESO (12 a 16 anys)i batxillerat (16 a 18 anys) i intenta fer una escola inclusiva.

Després van aparèixer la LOCE al 2002, la LOE (llei orgànica d’educació) al 2006, la LEC al 2009, i per últim la LOMCE (Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa).

En Sr. Blai Gasol va explicar molt bé els tipus de lleis que hi havia i després de parlar una hora i mitja aproximadament, els espectadors podien fer qualsevol pregunta al respecte per si havia quedat algun dubte 

Va ser una conferència molt interessant, ja que tractava un tema dins de l'àmbit en el que jo estic estudiant.