diumenge, 22 de desembre del 2013

La curació dels continguts

A la classe de GTIC, en Jordi Simón ens a ensenyat el que és la curació de continguts.

Sabeu el què és? La curació de continguts és una tècnica informàtica que s'utilitza per analitzar, organitzar i seleccionar tota aquella informació sobre el tema que tu has escollit. Una de les eines que hem treballat a classe ha sigut l'Scoop.It.

També hem treballat el que són els Bookmarklet, que és un marcador que envers d'apuntar l'adreça URL, et permet posar directament aquesta adreça URL a la barra de marcadors, el qual anirà acompanyat d'un icono o logotip de la web i així és podrà accedir amb més facilitat.

També en Jordi ens a ensenyat el que són els marcadors de google: són les pàgines o elements que tu selecciones perquè t'apareguin en obrir aquest navegador. Generalment apareixen adalt en una barra.

Per finalitzar, també hem treballat el que és el codi embed que és el que ens permet crear un widget de la informació i aquest el podrem posar en altres formats com els blogs, webs, etc.

Personalment considero que són programes molt útils. Amb el codi embed he pogut descobrir com es pot posar vídeos o documents en un bloc.