divendres, 20 de desembre del 2013

Decàleg d'un bon comunicador

A la classe de COED, després d'haver llegit el llibre de "Com parlar bé en públic", en grups de quatre o cinc persones vam fer el decàleg d'un bon comunicador i després ho vam posar en comú amb tota la classe.

Els punts més importants són:
  1. Controlar els nervis:  S'aconsegueix evitant els tics nerviosos i acceptant els propis nervis. No és aconsellable posar-se darrera una taula.
  2. Elaborar un bon  guió i ben estructurat: El guió és la carcassa. El guió és aquella eina que només és per a tu. Ha de tenir les idees principals i secundàries i ha de tenir un inici, desenvolupament i conclusió.
  3. Domini de la llengua
  4. Realitzar un discurs clar, precís i breu: Aquests trets s'aconsegueixen amb frases curtes i seguint l'ordre lògic de les idees (subjecte + verb).
  5. Tenir clar l’objectiu del discurs: Convèncer i persuadir. 
  6. Cal escoltar al públic i estar atent a les seves reaccions.
  7. Tenir una correcte posició corporal: Algunes posicions correctes són: mostrar les mans i el cos sencer, no tocar-se la cara, no creuar les cames, tenir els peus separats i alineats...
  8. Consciència de la veu: El volum o intensitat, s’ha d’anar variant, la velocitat, no ha de ser ni molt lenta ni molt ràpida, tendir cap a la velocitat lenta perquè el públic pugui interioritzar la informació. La vocalització i articulació. L’actitud,amb la teva veu també mostres una actitud. 
  9. Dels mitjans audiovisuals s'ha de fer ús d’aquest però sense abusar-ne, és a dir, com element de suport al discurs. 
  10. Controlar la respiració: Ha de ser profunda i pausada.
Aquests deu punts són molt importants ja que en un futur seré mestra i és fonamental que ho tingui en compte ja que el parlar en públic és una tasca diaria en tots els mestres. Per tant tenir clar el decàleg del bon comunicador és cabdal.