divendres, 27 de setembre del 2013

Què són les web 2.0?

Tal i com diu la Viquipèdia:
El terme Web 2.0 s’associa habitualment amb les aplicacions web que faciliten la compartició interactiva d’informació, el disseny centrat en l’usuari i la col·laboració dins el World Wide Web. En general, quan esmentem el terme 2.0 ens referim a una sèrie d'aplicacions i pàgines d'Internet que utilitzen la intel·ligència col·lectiva i la intercreativitat per proporcionar serveis interactius en xarxa.
Alguns exemples del Web 2.0 són:
  • Les comunitats basades en web
  • els llocs de P2P
  • Els wikis
  • Blogs


Un lloc Web 2.0 permet interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc; enfront dels llocs web no interactius on els usuaris es limiten a mirar passivament la informació que se'ls proporciona.
El concepte "Web 2.0" va ser esmentat per primer cop per O'Reilly Media el 2004, referint-se a la percepció que la segona generació de la Web es basava en comunitats i en serveis d'allotjament, com ara els espais web de treball en xarxa,les wikis, i Folksonomy folksonomies que faciliten la col·laboració i en el fet de compartir entre usuaris espais per a fotografies, textos i vincles amb altres "llocs Web" (Web-sites).
Els tres exemples més clars són:
  • Flickr
  • del.icio.u
  • Youtube
O'Reilly Media va titular una sèrie de conferències al voltant d'aquest concepte i des d'aleshores ha estat àmpliament adoptat.

Espero que us sigui del vostre interès.

Webgrafia:

dimecres, 25 de setembre del 2013

Què és l'Edu3.cat?

Tal i com diu Vikipèdia:
Edu3.cat és un portal de ràdio i TV educatives per Internet que va néixer el 27 d'octubre del 2007 fruit d'un conveni de col·laboració entre la CCMA i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
El portal Edu3.cat ha estat pioner a l'estat espanyol en l'oferta educativa per Internet i s'està posicionant com un portal de referència de TV i Ràdio educatives a nivell europeu. El fons del portal l'integren materials de Televisió de Catalunya TV3, Catalunya Ràdio, del propi Departament i d'altres ens. Actualment compta amb 7000 audiovisuals integrats i catalogats segons el currículum faciliten el seu ús per a la comunitat educativa. El desembre del 2007 es va atorgar el guardó Premi Zapping Valors al portal Edu3.cat. El portal incorpora un cercador propi amb cerca avançada. Aquesta eina facilita la cerca curricular, per suport i per paraules. La zona de professorat ofereix serveis especialitzats per al professorat i els professionals del món educatiu. L'Edu3.cat us proposa participar des de diferents espais: contribuir amb els vostres enllaços, participar en el bloc, inserir els ginys als vostres portals o blocs, aportar les experiències educatives (per a usuaris identificats).

Weblog:

Treballant amb Google Drive

Què és el Google Drive? És un servei d'allotjaments d'arxius. Google Drive permet guardar, crear, modificar, compartir i accedir a documents, arxius i carpetes de tot tipus de lloc. Quan crees nous documents de Google Drive, estas crean documents de Google Docs, Fulls de Càlculs i Presentacions online. 

Amb aquest programa, a les quatre persones que formen el grup ens ha facilitat plasmar idees alhora en un document sobre un tema "Les noves tecnologies a les aules". Cada component del grup és va preparar un text sobre el tema i el vam ajuntar online. 

Aquest programa és un avanç important ja que d'una forma online pots anar conduint el document, la presentació o un full de càlcul amb els components del grup i alhora anar modificant els errors que s'estan generant.

En primer lloc, el document:



En segon lloc, la presentació:



I finalment, el full de càlcul:

diumenge, 22 de setembre del 2013

Les webquests

La webquest és una nova forma d'aprenentatge basada principalment en recursos d'Internet i en la cooperació entre alumnes i la responsabilitat individual.

L'objectiu d'aquest programa és que els nens i nenes aconsegueixin una sèrie d'informacions en unes pàgines concretes d'Internet i després treure una conclusió en grup.

L'edu3.cat ens ofereix una gran varietat d'activitats com vídeos, programes, documentals,etc. És una pàgina web molt útil alhora de buscar informació tan pels alumnes com pels professors.

En aquest vídeo es mostra una classe de l'escola d'Esplugues de Llobregat en la que estan treballant amb una webquest el tema de les constel·lacions.


 Edu3.cat

divendres, 20 de setembre del 2013

Qui sóc jo?

A la classe de COED, la Rosa Soler ens ha fet escriure unes línies de qui erem nosaltres, un exercici que no ha estat fàcil.

La meva descripció ha estat aquesta:

Sóc una noia de 17 anys, estudiant d'Educació Infantil que el principal objectiu que tinc és ser una futura mestra. Des de molt petita m'ha agradat molt els nens i ja des d'un bon principi tenia interès per aquesta carrera.

Sóc una persona responsable, divertida, pacient, tranqui·la però a l'hora sóc molt indecisa i a vegades insegura.

M'agrada la sinceritat en les persones i el pitjor és que em m'enteixin. Sóc una persona riallera, que li agrada fer riure als demés i no tenir cap problema amb la gent.

Sempre m'agrada ajudar a les persones, a les amigues i als amics, amb tot el que necessiten, ja que quan jo tingui algun problema m'agradaria que m'ajudessin i que em donguessin consells.

Penso que ha estat un exercici en el que he hagut d'obrir la meva ment, pensar un minut en qui sóc jo i escriure tant les meves coses bones com els meus defectes.

dimarts, 17 de setembre del 2013

Per començar...

Em dic Aran, aquest any començo una nova etapa, una etapa en la que espero gaudir aprenent i arribar a allò que realment em vull dedicar al llarg de la meva vida, a ser mestra.

Dins d'aquesta nova etapa, entre d'altres, em trobo amb dues assignatures noves: Gestió de la Informàtica i TIC i Comunicació Oral, Escrita i Digital, el qual serveix per publicar tot allò que em sembla interessant i que anem aprenent i poder-ho compartir amb tothom!

Per això, aniré publicant les meves experiències més significatives perquè pugueu compartir amb mi aquest viatge que ara inicio.

Gràcies per acompanyar-me.
Nens i mestres a l'escola. http://compartirperaprendre.blogspot.com.es/2012/02/experiencia-compartida-aixi-treballem_7218.html